Veelgestelde vragen

Wat is PERSPECTIEF?

PERSPECTIEF is dé lesmethode voor het profiel Economie & Ondernemen die blended én geheel digitaal te verkrijgen is. Een didactisch sterke lesmethode met praktische opdrachten en brede theoretische ondersteuning. Lees hier meer.

Wat zijn de voordelen van PERSPECTIEF?

PERSPECTIEF vmbo is zowel blended als geheel digitaal verkrijgbaar. Kies zelf welke vorm het geschiktst is voor uw situatie. Bij de blended versie bestaan de profielmodules uit stevige mappen. Dit geeft u en uw leerlingen onder meer de gelegenheid om er zelf materiaal aan toe te voegen.

U kiest zelf hoe u de mix aanbrengt tussen het werken in de digitale omgeving en de map, wat betreft de theorie. Met de geheel digitale versie haalt u echt alles uit het online leerplatform. Naast de theorie vindt u de opdrachten er ook online. Lees hier meer.

Voor wie is PERSPECTIEF bedoeld?

PERSPECTIEF is bedoeld voor leerlingen op het vmbo die het profielvak Economie & Ondernemen hebben gekozen als examenvak.

Voor welke modules en vakken is lesmateriaal van PERSPECTIEF beschikbaar?

PERSPECTIEF geeft voor Economie & Ondernemen alle profielmodules uit. Dit zijn de modules Administratie, Commercieel, Logistiek en Secretarieel.

Daarnaast biedt PERSPECTIEF de volgende keuzevakken aan: Financieel en administratief beheer, Marketing, Distributie, Officemanagement, Mode en design, Ondernemen, Presentatie en styling en Webshop.

Bekijk hier het volledige overzicht.

Blended learning. Kan dat met PERSPECTIEF?

Ja, de methode PERSPECTIEF is een blended methode met zowel een boek als een online leerplatform met lesmateriaal. Lees hier meer over ons online leerplatform.

Wat zijn de voordelen van het online leerplatform?

Op het leerplatform vindt u de theorie, toetsen en bronnen. U kunt ook zelf bronnen toevoegen. Via het docentendashboard is de voortgang van de leerlingen goed te volgen en heeft u de mogelijkheid uw lessen hierop aan te passen. Lees hier meer over het online leerplatform.

Welke voordelen heeft een docentenaccount voor mij?

Het docentenaccount op het leerplatform biedt u de mogelijkheid om de voortgang van elke leerling te volgen. Ook kunt u materiaal plannen en extra lesmateriaal toevoegen.

Hoe krijgen leerlingen toegang tot het online leerplatform?

We richten individuele accounts in voor de leerlingen. Om accounts aan te kunnen maken gebruiken we ons registratieformulier. Zodra de accounts klaarstaan kan de leerling zelf het gewenste lesmateriaal activeren. Daarvoor gebruikt de leerling de activatiecode in de map.

Wat kan ik aan toetsen verwachten?

Op het leerplatform staan verschillende diagnostische toetsen. Zo kunnen leerlingen met de test-je-kennis toetsen of ze de theorie onder de knie hebben. Ook kunt u als docent diagnostische toetsen samenstellen uit verschillende hoofdstukken. Deze toetsen bestaan uit kennis- en verwerkingsvragen op verschillende niveaus.

Kan ik ook een pilot doen met mijn klas?

We bespreken graag de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op via ons contactformulier.

Hoe vraag ik meer informatie over PERSPECTIEF aan?

Laat uw gegevens achter op ons contactformulier en we nemen contact met u op.

Hoe kom ik als docent aan een beoordelingsexemplaar en/of een proeflicentie?

Docenten kunnen via een formulier een beoordelingsexemplaar of proeflicentie aanvragen.

Wat kost het lesmateriaal?

Kijk voor een overzicht van de prijzen van het lesmateriaal in onze webshop.

Hoe kan ik lesmateriaal van PERSPECTIEF bestellen?

Lesmateriaal bestelt u in onze webshop, via de tussenhandel of via de accountmanager.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van PERSPECTIEF voor vmbo?

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief en houd de nieuwsberichten goed in de gaten. .

Meer informatie of een vraag? Neem contact op met support@eduhint.nl.