Logistiek

In een magazijn liggen veel artikelen opgeslagen. Om al die artikelen terug te kunnen vinden, moet een magazijn een handige indeling hebben en elk artikel op de juiste plek liggen. Hoe weet je welke artikelen er in het magazijn liggen? Hoe houd je de voorraad in het magazijn bij? En hoe zorg je ervoor dat er geen ongelukken gebeuren? Dat doe je door goed magazijn-, goederen- en voorraadbeheer!

In de profielmodule Logistiek werken leerlingen in een paar opdrachten met een administratieprogramma, namelijk Exact Online.
Lees hier meer.

Wat leert de leerling?

Magazijn, opslag en transport zijn belangrijke zaken binnen de logistiek. We gaan uitgebreid in op de functie van een magazijn. Welke interne transportmiddelen zijn er en waar worden ze voor gebruikt? Binnen een magazijn komt veel derving voor. We maken de leerling bewust van derving en de consequenties ervan.

De leerling leert hoe hij goederen in ontvangst neemt en hoe hij deze controleert en opslaat. Hij leert hoe hij goederen verzamelt en verzendt. Welke maatregelen gelden hierbij en welke standaardhandelingen voert hij uit? Welke documenten zijn er nodig? Logistiek gaat uitvoerig in op deze vragen.

Volledig aanbod Bestellen

Alles weten over PERSPECTIEF?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Lilian van Schaik
Lilian van Schaik
opleidingsadviseur