Administratie

Een administratieve afdeling is het financiële centrum van een bedrijf. Hier komen kopieën van alle inkomende en uitgaande facturen binnen. Hier wordt berekend of het bedrijf winstgevend is. Werk je op deze afdeling? Dan moet je dus met gegevens kunnen rekenen, deze overzichtelijk weer kunnen geven en een boekhouding kunnen bijhouden. En je moet weten met welk soort bedrijf je te maken hebt.

In de profielmodule Administratie werken leerlingen in een paar opdrachten met een administratieprogramma, namelijk Exact Online.
Lees hier meer.

Wat leert de leerling?

In Administratie maken leerlingen kennis met verschillende ondernemingsvormen en de functies en processen in een onderneming. Ze leren omgaan met de formulierenstroom in een bedrijf die hoort bij het inkoop- en verkoopproces.

Daarnaast leren ze rekenen met gegevens uit een bedrijf: verhoudingen en gemiddelden, winstopslag, kortingspercentage, indexcijfers, kostprijs, break-evenpoint, afschrijvingsbedragen, interest en vreemde valuta. Ze leren deze gegevens overzichtelijk weergeven in tabellen en grafieken. Daarnaast voert de leerling een eenvoudige boekingsgang van het fictieve bedrijf Lef.com.

Volledig aanbod Bestellen

Alles weten over PERSPECTIEF?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Lilian van Schaik
Lilian van Schaik
opleidingsadviseur